Engeland krijgt slecht nieuws voor EK: 'Ik ben niet honderd procent fit'

Engeland krijgt slecht nieuws voor EK: 'Ik ben niet honderd procent fit'

28 mei om 08:34

Luke Shaw geeft toe niet honderd procent fit te zijn voor het EK in Duitsland. De linksback van Manchester United en Engeland vertelt in een statement op Instagram het 'meest frustrerende seizoen' ooit achter de rug te hebben. 

Shaw begint zijn statement met een terugblik op de FA Cup-finale, waarin Manchester United Manchester City versloeg. 'Ik ben blij voor de jongens dat ze de beker gepakt hebben en dat ze het seizoen positief af hebben gesloten. Het was het resultaat waar ik op hoopte, maar het was heel lastig om toe te kijken vanaf de tribune', schrijft Shaw.

'Dit is absoluut het meest frustrerende seizoen voor mij geweest. Ik heb tegenslag na tegenslag gehad en heb zo hard gewerkt om weer fit te worden, maar de dingen gingen gewoon niet zoals ik wilde. Ik heb zo hard gepusht om terug te zijn voor het einde van het seizoen en de finale... Maar sommige dingen zijn gewoon niet 'meant to be'. 

Shaw, die werd opgenomen in de voorselectie van Engeland, gaat daarna in op zijn herstel. 'De realiteit is dat ik op dit moment niet honderd procent fit ben voor zowel United als Engeland.' Dat mensen twijfelen aan zijn loyaliteit aan The Red Devils, doet hem pijn. 'Ik zit al tien jaar bij de club, met hoogtepunten en dieptepunten. Dat mensen dat in twijfel trekken, is zeer frustrerend.'

De focus van Shaw ligt volledig op zijn herstel, klinkt het vervolgens. 'En wat er ook in de zomer mag gebeuren, ik ben er klaar voor. Bedankt voor jullie geduld.'

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Luke Shaw (@lukeshaw23)

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: