Martial vertrekt bij Manchester United

Bevestiging uit Engeland: transfervrije exit bij Manchester United na negen jaar

27 mei om 21:11

Anthony Martial gaat vertrekken bij Manchester United. De 28-jarige spits kwam in 2015 over van AS Monaco en loopt negen jaar later transfervrij de deur uit.

Het lag al in de lijn der verwachting dat Martial zou gaan vertrekken, gezien zijn aflopende contract. Via social media bevestigt de Fransman dat hij zijn laatste wedstrijd voor United heeft gespeeld. 'Met veel emotie schrijf ik dat ik afscheid ga nemen', begint Martial. 'Na negen ongelooflijke jaren is de tijd aangebroken voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière.'

'Manchester United blijft altijd in mijn hart', gaat Martial verder. 'Deze club is een groot onderdeel van mijn leven geworden en heeft mij de geweldige kans geboden om voor jullie te spelen', richt de spits zich tot de fans. 'Ik zal altijd een Red Devil blijven en de club met passie blijven volgen.' Het is nog onbekend waar Martial zijn loopbaan voortzet.

Door blessureleed miste Martial de gehele tweede seizoenshelft. Zijn laatste wedstrijd voor United speelde hij op 9 december vorig jaar. In totaal speelde Martial 317 officiële wedstrijden voor The Mancunians. Daarin maakte hij negentig doelpunten en gaf hij 47 assists.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anthony Martial (@martial_9)