Bosschaart nieuwe trainer Feyenoord O21

Feyenoord presenteert nieuwe trainer voor beloften: 'Gaan voor hoogst haalbare'

28 mei om 10:14

Pascal Bosschaart is de nieuwe trainer van Feyenoord O21. De 44-jarige oud-speler van de Rotterdammers is de opvolger van Melvin Boel, die na tien jaar op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging.

Bosschaart is momenteel door Feyenoord bij satellietclub FC Dordrecht gestald, waar hij als assistent fungeert van Michele Santoni. Komend seizoen keert hij dus terug naar Rotterdam om de beloften onder zijn hoede te nemen. De voormalig verdediger annex middenvelder tekent voor twee jaar.

Wedden

Meer odds
  • logo

    FC Emmen

  • logo

    FC Dordrecht

"Na een prachtig seizoen bij FC Dordrecht voelt dit als een mooie volgende stap", zegt Bosschaart op de website van Feyenoord. "Er liggen hier op Varkenoord de komende seizoenen voor zowel mijzelf als voor het team mooie uitdagingen klaar. Uiteraard blijft de hoogste prioriteit om zoveel mogelijk spelers af te leveren aan Feyenoord 1. Maar het moge duidelijk zijn dat we als ploeg ook weer voor het hoogst haalbare zullen gaan."

Bosschaart doorliep zelf een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Feyenoord. Via FC Utrecht wist hij het alsnog tot het eerste elftal van de Rotterdammers te schoppen. Hij kwam verder onder meer uit voor ADO Den Haag en Sydney FC. In 2016 zette hij een punt achter zijn spelerscarrière. Vervolgens was hij assistent bij de amateurs van IJsselmeervogels en bij profclubs SC Cambuur en FC Dordrecht.

Het is aan Bosschaart om met Feyenoord O21 eindelijk toe te treden tot de voetbalpiramide. Zijn voorganger Boel beklaagde zich onlangs nog over de gang van zaken.