Flekken over EK-selectie

Flekken 'rustiger' na WK-afwijzing: 'Heb er wel een goed gevoel over'

28 mei om 12:32

Mark Flekken maakt zich niet druk over een plek onder de lat bij het Nederlands elftal. Dat de dertigjarige doelman van Brentford in de EK-selectie van Ronald Koeman zit ligt voor de hand, maar een status als eerste keeper allerminst. Nadat hij het WK in Qatar aan zich voorbij zag gaan, is Flekken naar eigen zeggen rustiger geworden.

"Ik ben rustiger geworden. Ik vind het fijn om nuchter te blijven. Maar ik heb wel een goed gevoel erover, dat ik erbij zit", vertelt Flekken in gesprek met L1 Nieuws. Desondanks denkt hij vooral nu de definitieve bekendmaking dichterbij komt weleens terug aan twee jaar geleden toen Louis van Gaal hem op het laatste moment liet afvallen. "Zekerheid heb je nooit. Als er zoals nu een definitieve selectie voor de deur staat, dan kijk je daar toch weer iets sneller op terug. Het is een ervaring."

Waar de doelman ook terug op kijkt met de regionale omroep, is een wisselend seizoen met zijn club Brentford. Toch denkt Flekken de smaak precies op tijd weer te pakken te hebben. "Vooral mentaal was het een vermoeiend seizoen. Vóór de jaarwisseling was ik zoekende. Maar met het goede gevoel van de tweede seizoenshelft gaan we hier 'gewoon' door", aldus de keeper.

Samen met Bart Verbruggen lijkt hij uit te gaan vechten wie eerste doelman wordt op het EK. Justin Bijlow en Nick Olij kunnen zich deze dagen ook nog laten zien op de KNVB Campus in Zeist.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: