Timber traint apart bij Oranje

Koeman mist één speler op eerste groepstraining, Memphis sluit later aan

27 mei om 19:24

Het Nederlands elftal heeft maandag met vijftien van de dertig spelers uit de voorselectie getraind. Bondscoach Ronald Koeman kon nog niet beschikken over Memphis Depay en Quinten Timber.

De andere vijftien spelers hebben nog verplichtingen met hun club en sluiten later aan. Van de aanwezige spelers trainde Timber apart. De middenvelder van Feyenoord miste de laatste wedstrijden van het Eredivisie-seizoen wegens een blessure en is nog altijd niet geheel fit. Het is onduidelijk wanneer Timber zich bij de groep voegt. De trainingsstage eindigt woensdag.

Memphis meldt zich maandagavond en komt dus na de training aan. Aanvankelijk zou de spits van Atlético Madrid zich komend weekend bij Oranje melden, maar hij komt al eerder aan in Zeist. Woensdag maakt Koeman zijn definitieve selectie voor het EK bekend. Marten de Roon is de eerste afvaller. De middenvelder van Atalanta Bergamo is niet op tijd hersteld van zijn blessure.

Ian Maatsen en Donyell Malen sluiten, mits ze de definitieve selectie halen, als laatst aan. Het tweetal speelt op 1 juni nog de Champions League-finale met Borussia Dortmund, tegen Real Madrid.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: