Verbruggen blijft scherp in keepersstrijd Oranje: 'Dan ga je domme keuzes maken'

Verbruggen blijft scherp in keepersstrijd Oranje: 'Dan ga je domme keuzes maken'

4 april - 17:59 Laatste update: 18:59
7

Bart Verbruggen weet dat hij goed in vorm is in aanloop naar het EK, maar hij weigert vroeg te juichen. De doelman lijkt samen met Mark Flekken uit te moeten vechten wie een plekje onder de lat krijgt bij Oranje en dus moet hij goed blijven presteren.

In gesprek met Voetbal International wordt Verbruggen het woord 'examengevoel' voorgelegd, maar de goalie ziet het anders. "Je kunt niet een wedstrijd ingaan met de gedachte dat je tien reddingen gaat maken om jezelf te laten zien", legt Verbruggen uit. "Dat is een verkeerde mindset. Je moet jezelf niet willen over-bewijzen. Dan ga je domme keuzes maken. Ik ga wél iedere wedstrijd in met de overtuiging om te laten zien hoe goed ik ben. De kansen die je krijgt moet je zien te pakken."

Koeman wilde na de afgelopen interlandperiode ook nog niets loslaten. Verbruggen en Flekken keepten allebei één sterke wedstrijd. "Ik ken de situatie en ik weet dat de keuze nog niet is gemaakt. Na elke interland analyseer ik met de keeperstrainer wat er goed is gegaan en wat er beter moet. Een zoektocht wil ik het niet noemen, maar je bent altijd bezig met je ontwikkeling. Elke wedstrijd levert momenten op waarvan je kunt leren. Dat is een proces dat door je hele carrière heenloopt."

Verbruggen staat erg nuchter in de keepersstrijd met Flekken. Beide doelmannen hopen uiteraard eerste keeper te zijn op het EK van aankomende zomer. "Uiteindelijk is het de coach die bepaalt of het goed genoeg is wat je hebt laten zien. We moeten afwachten. Tegen mij is in elk geval nog niet gezegd wie er op het EK gaat keepen", aldus Verbruggen, die weet dat hij in een 'goede periode' zit bij Brighton en Oranje. "Daarop ga ik verder bouwen. En dan zien we wel waar het schip strandt."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!