Zelfkritische Flekken kijkt terug op eerste jaar bij Brentford: 'Niet verwacht'

25 mei om 07:52

Mark Flekken is kritisch op zijn prestaties in het afgelopen jaar. De doelman van Brentford heeft zijn eerste seizoen in de Premier League afgerond en had naar eigen zeggen enige tijd nodig om zich aan te passen.

"Ik weet niet of de fans al het beste van mij hebben gezien, er is nog steeds veel te behalen", begint Flekken voor de camera's van Viaplay. "Maar de tweede helft van het seizoen was zeker beter, dan de eerste helft om eerlijk te zijn", blijft de dertigjarige doelman kritisch.

Flekken maakte afgelopen zomer de overstap van Freiburg naar Brentford en moest dan ook even wennen aan zijn nieuwe omgeving. Inmiddels lijkt hij zijn plek gevonden te hebben in het elftal van de nummer zestien van de Premier League. "Ik voel me comfortabeler nu. In het team voel ik me goed en het lijkt erop dat ik mijn plek gevonden heb gedurende de tweede seizoenshelft. Dat is ook terug te zien in het veld. Ik hoop dat ik het volgend jaar het hele seizoen lang kan laten zien."

Spelen in de Premier League was voor de doelman altijd al een droom. Het gaat er voor de Oranje-international dan ook precies zoals hij had verwacht. "Wat ik niet had verwacht, is echter dat het zo lang zou duren om me aan te passen. Dat is wel een uitdaging waar ik van tevoren over nagedacht heb, maar ik houd van uitdagingen. Ook al lukt het me niet meteen. De volgende uitdaging is om het volgend seizoen beter te doen."

Voor Flekken lonkt eerst deelname aan het EK. Hij maakt deel uit van de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman.