Dave Vos over toekomst van Ajax

Ajax-assistent erkent zwaar seizoen: 'Maar hier is niks te hoog gegrepen'

28 mei om 13:02
Laatste update: 28 mei om 13:58

Aanstaand assistent-trainer Dave Vos ziet de toekomst van Ajax positief in. Dat vertelt hij aan de officiële clubkanalen van de Amsterdammers. Zowel Jong Ajax als Ajax 1 heeft een lastig seizoen achter de rug, maar het tij zal keren, claimt Vos.

"Aan het einde van vorig jaar ben ik met de staf gaan kijken hoe we spelers konden klaarmaken om de laatste stap te kunnen zetten richting het eerste elftal', begint Vos, die vanaf komend seizoen de assistent is van Francesco Farioli bij de Amsterdamse hoofdmacht. Dit jaar heeft hij als hoofdtrainer van Jong Ajax een lastige periode achter de rug. "Je wilt spelers ontwikkelen, dat is waar wij voor staan. Ik vind ook dat bij ontwikkeling past dat je moet leren presteren. Als je wil presteren in de Keuken Kampioen Divisie, dan heb je een stukje ervaring nodig, een stukje balans. Daar hebben we wel mee geworsteld dit seizoen", is Vos realistisch.

Toch is de oefenmeester positief gestemd over de toekomst in Amsterdam. "Ik denk dat we met de club een goede weg in zijn geslagen nu. Dat we met elkaar heel goed voor ogen hebben waar we naartoe willen. Er is een hele goede analyse gemaakt over afgelopen seizoen. Ik denk dat iedereen de potentie en mogelijkheden ziet, want bij deze club is niks te hoog gegrepen."

"Ik geloof dat deze club alles kan bereiken wat maar kan", gaat Vos verder. "Die potentie moeten we met elkaar weer volledig omarmen en we zullen vol gas gaan geven."

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!