Malen blikt vooruit op Champions League-finale en EK-selectie

Malen focust zich op CL-finale: 'Maar ik hoop dat ik bij Oranje-selectie zit'

29 mei om 11:05

Voor Donyell Malen ligt de focus nog altijd op de Champions League-finale van zaterdag, maar toch zal hij met een schuin oog ook kijken naar de bekendmaking van de definitieve EK-selectie van Oranje. Bondscoach Ronald Koeman maakt woensdag bekend welke namen hij mee gaat nemen richting Duitsland.

"Je weet dat het eraan zit te komen, maar ik leef in het moment en geniet van waar we nu staan. Daarna zien we wel. Ik hoop dat ik erbij zit", reageert een nuchtere Malen tegenover de NOS.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

Voor de aanvaller staat er voor aanvang van het EK eerst nog een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Met Borussia Dortmund neemt de international het zaterdag op tegen Real Madrid in de finale van de Champions League. "Ik heb gezonde kriebels", meent Malen. "Ik heb er echt zin in. Dit is een hele mooie week waarin het moet gebeuren. Of het wachten lastig is? Ja, maar je moet je ook goed voorbereiden. Elke training is scherp, maar we hebben veel plezier. De spelers zijn gefocust op zichzelf. We zijn niet bezig met tegen wie we spelen."

Malen heeft dan ook vertrouwen in een goede afloop. "In Europa deden we het tot nu toe goed en stond iedereen zijn mannetje. De finale is een speciale wedstrijd en we zijn hier niet zomaar, maar voor een reden. Nu moeten we het ook afmaken."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: