Linksback Smal maakt overstap van FC Twente naar Feyenoord

Witte rook uit Rotterdam: Feyenoord heeft tweede zomerse versterking binnen

31 mei om 11:03
Laatste update: 31 mei om 11:32

De kogel is door de kerk: Gijs Smal is speler van Feyenoord. De linksback komt transfervrij over van FC Twente en tekent een contract tot medio 2028 in De Kuip. 

Feyenoord is in de zoektocht naar een nieuwe linksback uitgekomen bij de 26-jarige Smal. De kans op een vertrek van reserveback Marcos Lopez wordt groot geacht in Rotterdam en Quilindschy Hartman ligt er maanden uit met een knieblessure. De komst van Smal naar Feyenoord komt niet uit de lucht vallen. De linksback verlengde zijn contract bij FC Twente niet om een transfer mogelijk te maken.

Begin maart lekte al uit dat de keuze van Smal op Feyenoord was gevallen. Na eerst nog te ontkennen gaf Smal 17 mei al een tipje van de sluier. "Ik weet niet de specifieke datum wanneer alles naar buiten komt, maar de mensen zijn niet gek. De naam van mijn nieuwe club zal geen verrassing zijn", zei de verdediger destijds tegenover Tubantia. Rangers FC, Celtic, KAA Gent, RC Lens en FC Kopenhagen zouden de andere clubs met interesse zijn geweest. Uiteindelijk is de keuze op Feyenoord gevallen.

Smal maakte in 2020 transfervrij overstap van FC Volendam naar FC Twente en speelde uiteindelijk 123 duels voor de Tukkers. Daarin scoorde de linkspoot vier keer en gaf hij 21 assists. FC Twente heeft al ingespeeld op het vertrek van Smal door Bas Kuipers over te nemen van Go Ahead Eagles. Anass Salah-Eddine kwam afgelopen winter al over van Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!