Geen contact Malen en Bellingham richting Champions League-finale

Malen: 'Ik ga hem nu niet appen, nu is hij even de vijand'

29 mei om 12:17
Laatste update: 29 mei om 12:58

Donyell Malen heeft geen contact meer met Jude Bellingham na het bereiken van de Champions League-finale. De twee komen elkaar tegen komende zaterdag met het Borussia Dortmund van de Oranje-international tegen het Real Madrid van de Engelsman.

Bellingham maakte afgelopen zomer de overstap van Borussia Dortmund naar Real Madrid. Malen speelde drie seizoenen samen met de Engelsman en heeft tot een aantal weken terug nog altijd contact met de middenvelder. "Normaal gesproken berichten we wel, maar sinds we in de finale spelen heb ik hem niet gesproken", aldus de Oranje-international tegenover Ziggo Sport. "Ik ga hem ook niet appen nee. Nu is het even de vijand."

Borussia Dortmund is goed voorbereid op het treffen met de Madrilenen. "Ik ken natuurlijk wel wat spelers. Iedereen kent de speler", aldus Malen. "Je weet waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, wat ze niet leuk vinden. Je moet oppassen dat je de bal niet te vroeg verliest. Dan komen ze er snel uit. Dat hebben wij ook, dus dat wordt een mooi schaakspel."

Wembley is zaterdag het strijdtoneel van de Champions League-finale. Er wordt om 21.00 uur afgetrapt. Malen en Ian Maatsen staan mogelijk aan de aftrap bij Dortmund. Het duo krijgt woensdagmiddag ook te horen of ze met Oranje naar het EK mogen.  

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: