Timber traint nog steeds apart bij Oranje

Oranje-international traint weer apart, eerdere Koeman-uitspraken slecht teken

29 mei om 12:23
Laatste update: 29 mei om 12:57

De voortekenen voor Quinten Timber richting het EK zijn niet goed. De middenvelder traint ook de derde dag van de trainingsstage apart. Ronald Koeman gaf eerder aan alleen fitte spelers mee te willen nemen naar Duitsland.

Timber eindigde het seizoen bij Feyenoord geblesseerd. In eerste instantie leek het EK niet in gevaar voor de middenvelder. "Dat denk ik niet, maar ik heb de laatste jaren al heel vaak gezegd dat een revalidatieproces nog wel eens voor een kink in de kabel kunnen zorgen", liet Arne Slot voor het duel met Excelsior weten op 19 mei. "Maar normaal gesproken verwachten wij en Quinten dat hij volgende week aanwezig kan zijn bij de eerste training en die hopelijk ook mee kan maken op het veld."

Inmiddels traint Timber al voor de derde dag op rij apart van de Oranje-selectie. Dat werd in eerste instantie niet verwacht. Ronald Koeman gaf al aan dat hij enkel fitte spelers mee wilde nemen naar het EK. Dat zorgde ervoor dat spelers als Mats Wieffer, Jurriën Timber en Marten de Roon vroegtijdig met vakantie konden. Mogelijk wordt dat ook het gevolg voor het gebrek aan fitheid bij Quinten Timber. Alleen voor Frenkie de Jong en Memphis Depay maakt Koeman een uitzondering.

Dat Timber niet volledig fit is kan betekenen dat hij één van de vier afvallers wordt die vanmiddag bekend worden gemaakt. Het afvallen van De Roon is al bekend. Naar verwachting valt er in ieder geval nog één keeper af. Daarnaast moeten er nog twee spelers afvallen.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: