Barça stelt Flick aan als opvolger van Xavi

Kogel door de kerk: Barça stelt Flick aan als opvolger van Xavi

29 mei om 13:46
Laatste update: 29 mei om 14:19

Witte rook uit Catalonië: Hansi Flick is de nieuwe trainer van FC Barcelona. De trainer tekent een contract tot medio 2026 bij de Spaanse grootmacht. 

Flick zat na zijn vertrek bij de Duitse voetbalbond zonder baan en was vastberaden om de taken van Xavi over te nemen bij FC Barcelona. Na een bizarre soap ontsloegen Joan Laporta en co. de Spanjaard alsnog na uitspraken over de financiële staat van de Catalanen. Flick tekent een contract voor twee jaar in de Catalaanse stad. 

In het verleden was Flick werkzaam als trainer van TSG Hoffenheim en assisent-trainer bij het Duitse nationale elftal en Bayern München. Zijn trainerscarrière kwam pas echt van de grond toen hij het in november 2019 als eindverantwoordelijke voor het zeggen kreeg bij Bayern. De oefenmeester won de treble bij Der Rekordmeister. Na twee jaar vertrok Flick bij Bayern om bij Duitsland bondscoach te worden. Dat werd geen succes na een vroege uitschakeling op het WK 2022.

De band met Robert Lewandowski zou een van de redenen zijn voor de aanstelling van Flick. Xavi zette in op een vertrek van de Pool, maar daar was Laporta het niet mee eens. Saillant detail: Flick en Lewandowski waren in 2020 nog goed voor een 2-8 overwinning met Bayern op Barça in de kwartfinale van de Champions League.