Barça neemt afscheid van Xavi, 'Flick tekent contract'

Barça neemt officieel afscheid van Xavi, 'Flick tekent contract bij de Catalanen'

29 mei om 13:21

De officiële aankondiging liet even op zich wachten, maar FC Barcelona heeft het vertrek van Xavi Hernandez wereldkundig gemaakt. De Catalanen melden dat er een overeenkomst is bereikt over het vroegtijdig beëindigen van zijn tot medio 2025 lopende contract. Hansi Flick lijkt inmiddels al een contract tot medio 2026 getekend te hebben bij de Spaanse grootmacht. 

Het bericht van FC Barcelona is het einde van een bizarre soap. Na tegenvallende prestaties kwamen Xavi en de Catalanen overeen dat ze na dit seizoen niet met elkaar doorgingen. Vervolgens heeft de club wekenlang geprobeerd de coach om te praten. Uiteindelijk ging de oefenmeester overstag. Vervolgens deed Xavi een aantal uitspraken over de financiële situatie van de club. Daar was preses Joan Laporta niet van gediend, waarna er alsnog een ontslag volgde. Dat is nu officieel. 

'De club wil Xavi en de rest van zijn staf publiekelijk bedanken voor hun commitment, toewijding en voor hun hulp bij het bereiken van een akkoord om het contract tot een einde te brengen', schrijfven de Catalanen op de clubsite. 'We wensen hem alle succes in de toekomst, op zowel persoonlijk als professioneel vlak.'

De weg ligt nu open voor de aanstelling van Hansi Flick. Diverse media melden dat de Duitser inmiddels zijn contract tot medio 2026 al heeft getekend.