Arnautovic over Nederland-opponent Oostenrijk

Afwezige bij Oranje-tegenstander heeft grote impact: 'Flinke schok voor hele land'

29 mei om 14:24
Laatste update: 29 mei om 20:50

Marko Arnautovic stelt dat de afwezigheid van David Alaba op het EK een enorme aderlating is voor de Oostenrijkse ploeg. Op 25 juni is Oostenrijk in Berlijn de derde tegenstander van Oranje in Groep D.

"Het wegvallen van David was echt een schok voor het hele land. En daarna kregen we ook de berichten over de blessures van Xaver Schlager en Alex Schlager. Hun afwezigheid zal ook een gemis blijken", stelt Arnautovic in gesprek met Kronen Zeitung.

Toch verwacht de aanvaller dat zijn aanvoerder betrokken blijft bij het elftal. "David zal tijdens het EK alsnog een belangrijke rol gaan spelen buiten het veld. Voor ons begint het EK al op 4 juni in de oefenwedstrijd tegen Servië. Daarin moeten we al een duidelijk signaal afgeven aan onze aanstaande tegenstanders op het EK", aldus Arnautovic.

De oud-spits van FC Twente zal tegen Nederland, maar ook Frankrijk, een aantal bekende gezichten tegenkomen. In gesprek met het Oostenrijkse medium blikte hij vast vooruit op het weerzien met Internazionale-teamgenoten Denzel Dumfries en Marcus Thuram. "Ik heb veel met Thuram gesproken. We weten allebei dat Frankrijk de grote favoriet is. Ik heb ook een weddenschap met Dumfries. Hij zegt dat Nederland van ons gaat winnen. Ik wed op Oostenrijk, natuurlijk."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: