VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainer

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainer

30 mei om 12:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen. Een elftal is natuurlijk niets zonder trainer, dus hieronder de genomineerden op alfabetische volgorde.

Peter Bosz (PSV)
Eén van de meest logische nominaties voor trainer van het jaar is natuurlijk Bosz. Zijn karakteristieke speelstijl bleek naadloos aan te sluiten op de kwaliteiten in de spelersgroep van PSV, dat schier onverslaanbaar bleek in de Eredivisie. 

Met een indrukwekkend cv van 29 gewonnen duels, vier gelijke spelen en slechts één nederlaag is Bosz in ieder geval de succesvolste trainer. Met 111 doelpunten voor en 21 tegen zette hij ook een ijzersterk doelsaldo weg.

Ron Jans (FC Utrcht)
De prestatie die Jans dit seizoen bij FC Utrecht neerzette, valt niet te onderschatten. Na het ontslag van Michael Silberbauer werd hij aangesteld als puinruimer en zijn aanpak werkte. Utrecht bleef veertien wedstrijden op rij ongeslagen en vestigde daarmee een clubrecord.

Jans heeft nog een contract tot de zomer van 2025 en eindigde zevende met FC Utrecht dit seizoen. Een Europees ticket glipte afgelopen weekend door zijn vingers tegen Go Ahead Eagles.

Rogier Meijer (NEC)
Ook Meijer hoort bij de genomineerden. Na een dramatische seizoensstart, inclusief supportersprotesten, werkte NEC zich op van de degradatiezone naar uiteindelijk de zesde plek in de Eredivisie.

Het hoogtepunt in Nijmegen was het behalen van de bekerfinale. Die werd nipt verloren van Feyenoord, maar voor iedereen die NEC een warm hart toedraagt was het een seizoen om niet snel te vergeten.

Joseph Oosting (FC Twente)
Oosting kwam vorig jaar over van RKC Waalwijk en maakte bij FC Twente de verwachtingen waar. Met een ijzersterk seizoen veroverde Oosting plek drie en kwalificeerde hij zich met de Tukkers voor de voorronde van de Champions League.

Niet alleen bij de fans is Oosting zeer geliefd, ook zijn spelers lopen weg met de trainer. Het behalen van de groepsfase van de Champions League zou voor hem en Twente loon naar werken zijn, maar de weg is nog lang.

Alex Pastoor (Almere City FC)
De prestatie van Pastoor bij Almere City is er zeker één die genoemd moet worden. De coach promoveerde vorig jaar met de club voor het eerst naar de Eredivisie en wist zich met een 34 punten en een dertiende plaats knap te handhaven op het hoogste niveau.

Dit bleek wel het laatste kunstje van Pastoor in dienst van Almere. Hij kondigde aan dat hij deze zomer een andere club gaat zoeken. Royal Antwerp FC wordt genoemd als mogelijke bestemming.

Arne Slot (Feyenoord)
Het bleek zijn voorlopig laatste jaar in de Eredivisie, maar Slot maakte opnieuw indruk met Feyenoord. In de schaduw van het ongenaakbare PSV pakte Feyenoord 84 punten en werd er slechts twee keer verloren.

Slot maakt nu de overstap naar Liverpool. In Rotterdam kreeg hij een niveau van waardering dat een trainer zelden heeft bereikt. Zowel Feyenoord als de Eredivisie verliest een absolute toptrainer.