VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

29 mei om 13:30
Laatste update: 29 mei om 15:58

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie was de beste linksbuiten? Dit zijn de genomineerden, op willekeurige volgorde.

Igor Paixão
Namens Feyenoord kende linksbuiten Paixão een fantastische tweede helft van de Eredivisie, waar Santiago Gimenez het na de winterstop liet afweten. Van begin maart tot begin april speelde Paixão vijf wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde met als hoogtepunt zijn tweeklapper tegen Ajax.

Ook in het begin van het seizoen snoepte Paixão zijn goals en assists mee, waardoor de teller na 45 Eredivisie-duels op twaalf goals en vier assists kwam. Een niet te missen nominatie voor het Elftal van het Jaar.

Osame Sahraoui
De Noorse Sahraoui kwam in de winter van 2023 naar Friesland en sindsdien maakt hij indruk als één van de sierlijkste dribbelaars van de Eredivisie. In seizoen 2022/2023 koppelde de linksbuiten dit nog niet echt aan rendement, maar met acht goals en acht assists was dat dit seizoen duidelijk anders.

Sahraoui noteerde dit seizoen honderd geslaagde dribbels en een passnauwkeurigheid van 82 procent. Mede door die indrukwekkende cijfers speelde de Noor zich in de belangstelling van PSV.

Couhaib Driouech
Terwijl Excelsior nog vol in strijd is om in de Eredivisie te blijven, was Driouech een absoluut hoogtepunt afgelopen seizoen. De aanvaller transfereerde in de winterstop op een haar na naar PSV, maar de overstap klapte en Driouech richtte zich knap op. Met zes goals en zes assists kende hij statistisch ook een prima seizoen bij het minder presterende Excelsior.

De Marokkaanse aanvaller hoopt voor zijn land uit te mogen komen op de Olympische Spelen en daarnaast hoopt hij deze zomer wel een stap te maken. PSV zou weer in de markt zijn, net als FC Twente.

Malik Tillman 
Tillman maakte in zijn eerste jaar bij PSV veel indruk op de fans, criticasters en zijn ploeggenoten. De aanvaller kwam het meest vanaf links en was voor verdedigers een ware plaag. PSV besloot Tillman niet voor niets zo snel mogelijk definitief in te lijven. Met negen goals en elf assists kende hij statistisch gezien ook een ijzersterk seizoen bij de kampioen.

Met 38 succesvolle dribbels en een passnauwkeurigheid van 83 procent was de Amerikaans international één van de meest succesvolle nieuwkomers bij PSV. Een terechte nominatie voor de flegmatieke Tillman.