VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders

26 mei om 12:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie was de beste aanvallende middenvelder? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Tjaronn Chery (NEC)
Doordat uitblinker Magnos Matsson halverwege vertrok, moesten NEC noodgedwongen op zoek naar een opvolger. Chery bleek een schot in de roos. Vanaf dag één was de 35-jarige Hagenees belangrijk met goals, assists en als spelmaker. Mede dankzij hem kende de Nijmegenaren een geweldige tweede seizoenshelft. NEC kan niet langer genieten van Chery, die een overstap maakt naar Royal Antwerp FC. 

Calvin Stengs (Feyenoord)
Met zijn overstap van OGC Nice naar Feyenoord blies Stengs zijn carrière nieuw leven in. Hij kwam dit seizoen tot zes doelpunten en elf assists in de Eredivisie. Een technicus was hij altijd al. Onder Arne Slot is Stengs volwassener geworden door verdedigend zijn werk te doen en vaker op te duiken in de zestien. 

Sem Steijn (FC Twente)
Hoewel zijn vader Maurice een dramatische periode bij Ajax kende, draaide Sem Steijn op volle toeren. Met maar liefst zeventien goals was hij onmisbaar en bijzonder belangrijk voor FC Twente. Hoewel hij met de Tukkers de Champions League kwalificatie in kan gaan, zit een stap hogerop er ook dik in voor 22-jarige Steijn.

Arno Verschueren (Sparta Rotterdam)
De Belg was medeverantwoordelijk voor het sterke seizoen van Sparta. De Rotterdammers mochten in de play offs strijden voor Europees voetbal. Helaas kwam er voor de man die goed was voor negen goals en drie assists een abrupt einde aan het seizoen door een knieblessure. Hoe dan ook blijven zijn sterke optreden niet onderbelicht.

Willum Thór Willumsson (Go Ahead Eagles)
Ondanks het feit dat de IJslander 1 meter 94 lang is, is hij toch technisch bekwaam. De Eagles hebben een middenvelder in handen die het spel goed ziet, veel loopvermogen heeft en erg sterk en slim is.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!