VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spits

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spits

28 mei om 12:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie was de beste spits? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Brian Brobbey
Hoewel Ajax een rampzalig seizoen beleefde, kan de ijzersterke spits van de Amsterdammers persoonlijk terugkijken op een goede jaargang. Met achttien treffers en acht assists in de competitie is Brobbey een lichtpuntje gebleken voor de geplaagde topclub. 

De 22-jarige spits lijkt zich op te mogen maken voor het EK met Oranje en heeft een plekje in de voorselectie volledig aan zichzelf te danken. 

Santiago Gimenez
Was met name in de eerste seizoenshelft niet te stoppen bij Feyenoord. Hoewel het de laatste maanden wat stroever ging, noteerde de Mexicaan in totaal 23 doelpunten en zes assists voor de ploeg van Arne Slot. 

Noteerde tweemaal een hattrick: een keer in de 0-4 overwinning van Feyenoord in de Klassieker en eentje tijdens de 2-4 tegen Excelsior. 

Luuk de Jong
Veroverde op overtuigende wijze de titel met PSV en beleefde onder Peter Bosz een topseizoen in Eindhoven. Werd gedeeld topscorer met 29 doelpunten en was daarnaast ook nog eens vijftien keer aangever. 

Het is dat De Jong zelf bedankte voor een rol in Oranje, anders had Ronald Koeman hem in deze vorm ongetwijfeld meegenomen naar Duitsland.

Vangelis Pavlidis
Leverde een uiterst knappe prestatie door bij AZ, dat in de zomer vele sterkhouders zag vertrekken, gedeeld topscorer van de Eredivisie te worden. De Griek maakte er 29 en gaf bovendien nog vier assists. 

Of Pavlidis volgend seizoen nog in Alkmaar te bewonderen is, blijft de vraag. Zijn sterke seizoen trekt in ieder geval genoeg belangstellenden naar het AFAS-Stadion.