VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

24 mei om 12:00
Laatste update: 24 mei om 12:03

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie was de beste linksback? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde. 

Sergiño Dest
Een van de uitblinkers in het kampioenselftal van PSV. Niet alleen vanwege zijn verdedigende stabiliteit, maar vooral door zijn ontembare aanvalsdrang. Met twee doelpunten, zes assists én de schaal kan de van FC Barcelona gehuurde linksback terugkijken op een geslaagd seizoen in Eindhoven. 

Een ernstige knieblessure houdt Dest voorlopig aan de kant, maar niemand twijfelt eraan dat de 23-jarige verdediger sterker terugkomt. Bij welke club is nog niet helemaal duidelijk, al lijkt PSV hem graag binnenboord te houden na zijn revalidatie.

Quilindschy Hartman
Speelde wederom een ijzersterk seizoen bij Feyenoord en gaf in 26 duels vijf assists. Staat verdedigend altijd fel zijn mannetje, is niet te beroerd om vuile meters te maken en stoomt dikwijls op langs de linkerflank van de Rotterdammers. Kan zich ook dit seizoen met trots een van de steunpilaren van het elftal van Slot noemen.

Niets leek deze zomer een toptransfer van Hartman in de weg te staan, totdat het noodlot eind maart toesloeg tegen FC Utrecht. Net als Dest kampt Hartman met een knieblessure, waardoor ook door het EK met Oranje een streep moet. 

Bas Kuipers
De sympathieke aanvoerder van Go Ahead Eagles kwam op één duel na in alle wedstrijden van zijn ploeg in actie. De Deventenaren eindigden op een keurige negende plaats in de Eredivise, mede dankzij de vijf doelpunten en vier assists van de onverstoorbare Kuipers. 

Of de captain van Go Ahead ook volgend jaar nog in de Adelaarshorst speelt, is nog maar de vraag. Er gaan geruchten dat FC Twente in de 29-jarige Kuipers de ideale opvolger van Gijs Smal ziet. 

Gijs Smal
Miste de eerste acht wedstrijden van het seizoen door een kuitblessure, maar was daarna niet meer weg te denken uit de basiself van FC Twente. En terecht. De dynamische vleugelverdediger brengt extra diepte in het spel van de Tukkers, die met Smal in de gelederen de derde plaats in de Eredivisie veiligstelden. Noteerde in totaal drie assists.

Het lijkt een kwestie van tijd tot Smal een stapje 'hogerop' gaat maken. De nummer twee van de Eredivisie, Feyenoord, lijkt hem gratis op te pikken uit Enschede.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!