'Xavi daags na ontslag bij Barça benaderd door nationale bond'

'Het vreemdste aanbod dat Xavi op zak heeft, is dat als bondscoach'

29 mei om 19:55

Xavi Hernandez, die deze week werd ontslagen door FC Barcelona, is benaderd door de nationale bond van Zuid Korea. Dat meldt het Spaanse medium AS Diaro. De Spanjaard zou bovendien nog meer opties op tafel hebben liggen. 

AS herhaalt nog maar eens dat Ajax ook al informeerde naar de status van Xavi en dat ook Manchester United en AC Milan gesproken hebben met de coach, al dan niet informeel. Ook in het midden-oosten zou Xavi, die tussen 2019 en 2021 voor de groep stond bij Al-Sadd in Qatar, er goed opstaan. En omdat PSG Qatarese eigenaren heeft, klinkt ook Parijs als mogelijke vervolgstap. 

'Maar het vreemdste aanbod dat Xavi op zak heeft, is dat van een nationaal team. Om specifiek te zijn: Zuid-Korea', valt er te lezen. De Zuid-Koreanen zouden in Xavi de ideale bondscoach zien met het oog op het WK van 2026. 

Volgens de Spanjaarden is Xavi hoe dan ook niet beschikbaar voor een nieuwe klus. De oud-prof zou voornemens zijn een sabbatical te nemen en niet eerder dan in de zomer van 2025 aan een nieuwe klus willen beginnen.