Van Gelder ziet in Gakpo een linksback

Opmerkelijke Oranje-suggestie Van Gelder: analist ziet back in vleugelaanvaller

29 mei om 23:10

Jack van Gelder ziet in Cody Gakpo mogelijk een verkapte linkervleugelverdediger. De aanvaller van Liverpool maakt deel uit van de definitieve selectie van het Nederlands elftal, maar heeft volgens Van Gelder nog veel meer in zijn mars. 

De selectie van het Nederlands elftal is woensdag volop onderwerp van gesprek, zo ook bij De Oranjezomer, waar Van Gelder zich buigt over de 26-koppige selectie. "Het is opvallend dat Ian Maatsen is afgevallen, maar ik kan het me aan de andere kant wel voorstellen op de manier hoe Koeman het uitlegt. Ik heb in 2014, voorafgaand aan het WK, met Louis van Gaal gesproken. Toen had hij ook problemen in de achterhoede en ging met vijf verdedigers spelen", aldus Van Gelder. "Toen zei ik: zo'n Dirk Kuyt, zou best aan die zijkant kunnen spelen."

Presentatrice Hélène Hendriks weet vervolgens niet wat ze hoort. "Wacht even! Ga jij nou zeggen dat je Van Gaal hebt getipt om Kuyt als back te gebruiken?" reageert ze. "Nee, nee. Toen ging het over de linksachterpositie", antwoordt Van Gelder, die zijn opmerkelijke suggestie daarna nader toelicht. 

"Als je nu wat aanvallender wil spelen, komt hij op een gegeven moment misschien wel Gakpo aan die zijkant. Nathan Aké en Micky van de Ven zijn wat meer verdedigend ingesteld", onderbouwt Van Gelder.