Kieft denkt dat Bijlow eerste Oranje-keeper wordt

Opvallende uitspraak Kieft: 'Ik denk dat Koeman voor hem kiest op het EK'

30 mei om 06:46

Wim Kieft vermoedt dat Justin Bijlow de eerste doelman van het Nederlands elftal wordt op het EK. Bondscoach Ronald Koeman riep naast de keeper van Feyenoord Bart Verbruggen en Mark Flekken, die de afgelopen interlandperiodes een goede indruk maakten, op.

"Ik had er helemaal niet zo bij stilgestaan, maar Bijlow zit erbij", zegt Kieft bij Veronica rondom de Conference League-finale tussen Olympiakos en Fiorentina. "Ik denk dat Koeman voor hem gaat kiezen." De voormalig spits krijgt bijval van presentator Wilfred Genee. Tafelgast Dick Advocaat twijfelt. "Ik weet niet of Bijlow gaat keepen. Ik denk dat Koeman daar nog over twijfelt. Bijlow is wel een geweldige keeper als hij fit is."

Bijlow speelde zijn laatste interland in juni vorig jaar. De voorbije interlandperiodes maakten Verbruggen en Flekken indruk onder de lat bij Oranje. "Ik denk dat die andere jongen een goede indruk heeft achtergelaten op Koeman", doelt Advocaat op Verbruggen. Koeman gaf woensdag op de persconferentie aan dat de eerste doelman op het EK beide oefenwedstrijden in aanloop naar het eindtoernooi keept.

Het keepersgilde is woensdag teruggebracht naar drie. Nick Olij overleefde de schifting niet.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: