Hoek lyrisch over Bart Verbruggen

Hoek lyrisch over 'geschenk uit de hemel': 'In potentie de allerbeste'

30 mei om 07:47

Frans Hoek is lovend over Bart Verbruggen. De voormalig keeperstrainer van Oranje stelt dat de 21-jarige doelman van Brighton een potentiële wereldtopper is.

Hoek was in diverse periodes keeperstrainer van het Nederlands elftal. In gesprek met Voetbal International laat hij zijn licht schijnen over de huidige generatie sluitposten. "Als je kijkt naar het heden: Bart Verbruggen is er nu bij, een geschenk uit de hemel en bovendien gesetteld in de Premier league. Dat geldt ook voor Flekken bij Brentford", laat Hoek optekenen. "Dan praat je over twee zekerheidjes, met Bijlow die hersteld is van zijn blessure."

Dat Nick Olij is afgevallen, vindt Hoek niet logisch. "Ik had ze alle vier meegenomen. Julian Nagelsmann doet het, hè. Ik vind het slim van hem, op die manier kun je gerichter trainen en verdeel je de inspanningen van je goalplayers." Van Verbruggen is Hoek het meest onder de indruk. "Hij is in potentie de allerbeste die we hebben en het meest allround op alle gebieden: diepte, voorzetten, schoten op doel, opbouw. Flekken heeft zich ook goed ontwikkeld overigens."

"Het gaat vooraf altijd over wie de beste keeper van het toernooi zal worden", gaat Hoek verder. "Behalve Neuer is iedereen aan elkaar gewaagd, maar dat natuurlijke van Manuel, herken ik ook bij Verbruggen. Een natural. Is hij dan al zo goed? Nee, maar hij kan het wel worden. Voor de Nederlandse keepers is dat goed nieuws."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: