Van Seumeren wilde opstappen bij FC Utrecht

Van Seumeren dacht aan opstappen bij FC Utrecht: 'Vandalen verkloten het'

30 mei om 08:45
Laatste update: 30 mei om 08:46

Frans van Seumeren overwoog de afgelopen dagen serieus om op te stappen als grootaandeelhouder van FC Utrecht. Aanleiding daarvoor waren de rellen tijdens en rondom de play-offwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-2).

In de slotfase van het duel werd er al vanaf de tribunes met vuurwerk gegooid. Na het laatste fluitsignaal renden supporters het veld op en ook buiten De Galgenwaard ging het mis. Honderden relschoppers keerden zich tegen de politie en de ME. Van Seumeren is woedend. "Ik ben ziek van de situatie. Ziek van het feit dat we geen Europees voetbal hebben gehaald, ziek van wat er is gebeurd zondag en ziek van de hele nasleep. De kater is enorm", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

"Het gaat nu op het nieuws en in de krant over de supporters van FC Utrecht die zich misdragen. Maar dat zijn helemaal geen supporters, dat zijn vandalen", benadrukt Van Seumeren. "Mensen die ons mooie spelletje kapot maken. We leven heel erg mee met de slachtoffers, waaronder agenten en vrijwilligers die dit zondag van dichtbij hebben meegemaakt. Een stel vandalen verkloot het voor de rest."

Van Seumeren heeft serieus getwijfeld om per direct te stoppen bij Utrecht. "Ik heb in het verleden al aangegeven dat, wanneer de hooligans niet ophouden met rellen, ik de handdoek mogelijk in de ring zou gooien en afstand zou nemen van FC Utrecht. In mijn emotie heb ik daar de laatste dagen ook weer over getwijfeld."

Utrecht maakte donderdag in een persbericht bekend dat er inmiddels dertig stadionverboden zijn uitgedeeld. Dit aantal zal verder toenemen naarmate er meer relschoppers zijn geïdentificeerd.