Mbappé reageert op veelbesproken contractverlenging

Mbappé legt onverwachte beslissing uit: 'Het waren veel dingen daaromheen'

30 mei om 11:02

Kylian Mbappé heeft geen spijt van zijn beslissing om in de zomer van 2023 bij Paris Saint-Germain te blijven. Destijds werd de Fransman al in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid, maar hij verraste vriend en vijand door toch zijn contract bij PSG te verlengen.

"Het was meer dan PSG, meer dan de beslissing om bij PSG te blijven. Het was het WK in Qatar, het waren veel dingen daaromheen", blikt Mbappé terug in een interview met CNN. "Het was een grote beslissing, een moeilijke beslissing. Ik heb nergens spijt van."

Eerder heeft Mbappé al onthuld dat hij gesprekken heeft gevoerd met de Franse president Emmanuel Macron over zijn toekomst bij PSG. Laatstgenoemde drong aan op een langer verblijf in het Parc des Princes. "In een carrière moet je moeilijke beslissingen nemen en dat is wat ik deed en daarna werd ik topscorer aller tijden bij PSG", aldus Mbappé. "Ik wil de beste dingen onthouden, maar het was geen makkelijke situatie en ik zou het niemand toewensen."

Inmiddels heeft Mbappé zijn aanstaande vertrek bij Paris Saint-Germain bevestigd. De aanvaller beschikt over een aflopend contract bij de Franse topclub en heeft door middel van een videoboodschap eerder deze maand zijn vertrek aangekondigd. Het behoort tot de mogelijkheden dat Real Madrid nog voor de start van het EK zijn langverwachte komst zal bevestigen.