Dortmund-baas over transfersom Bellingham: 'Veel meer'

Dortmund-baas over transfersom Bellingham: 'Veel meer dan 103 miljoen'

31 mei om 07:15

Borussia Dortmund-voorzitter Hans-Joachim Watzke beseft dat Real Madrid de torenhoge favoriet is in de Champions League-finale van zaterdag. Dat blijkt wel uit de transfer van Jude Bellingham afgelopen zomer. Die Borussen schikken zich in hun rol in het Europese voetbal.

"We hebben een volledig evenwicht bereikt tussen sportief en economisch succes", begint Watzke in gesprek met het Spaanse Diario AS, in aanloop naar de eindstrijd op Wembley. "Wij bouwen geen luchtkastelen. Alles is gebaseerd op een zeer solide basis en ondanks onze financiële beperkingen staan we opnieuw in een Champions League-finale."

Watzke legt zich er bij neer dat Europese grootmachten de belangrijkste spelers van Dortmund kopen. "Het is niet zo dat we Lewandowski, Götze, Haaland of Bellingham kwijt wilden. Maar het is wel het bewijs van het geweldige werk dat we al jaren op sportief niveau verrichten. Als je wilt dat zulke spelers blijven dan moet je hun salaris verviervoudigen. Maar wat gebeurt er dan? Je moet iedereen naar een hoger niveau tillen, anders krijg je onrust in de kleedkamer. Vandaar dat we verkopen."

Het is bovendien een belangrijk verdienmodel voor de Bundesliga-topclub. Mede daardoor kon Bellingham de overstap maken naar Real Madrid, de tegenstander in de Champions League-finale. Volgens Watzke waren het geen moeilijke onderhandelingen. "Helemaal niet. Ik heb Jude altijd geadviseerd om Real Madrid te overwegen als hij ons wilde verlaten. Hij heeft naar me geluisterd. Het gaat hier om de grootste club ter wereld."

Watzke spreekt wel tegen dat de Engelse ster 103 miljoen euro heeft opgeleverd. "Als het 'maar' 103 miljoen was geweest, hadden we slecht onderhandeld. Het was veel meer."