Ten Hag krijgt steun vanuit Arena: 'Een workaholic, dat is ongelofelijk'

Ten Hag krijgt steun vanuit Arena: 'Een workaholic, dat is ongelofelijk'

31 mei om 15:59

Erik ten Hag verdient minimaal nog een jaar de tijd bij Manchester United, vindt Ronald de Boer. De voormalig Oranje-international vindt Ten Hag namelijk 'een heel goede manager'.

In gesprek met het Britse DR Sports wordt De Boer in de Johan Cruijff Arena gevraagd naar zijn mening over Ten Hag, die nog altijd niet zeker is van zijn baan bij Manchester United. "Ik heb Schotland gevoetbald en weet hoe het nieuws in die regio werkt. Ik vind het leuk dat Ten Hag daar ook wat over heeft gezegd", zegt De Boer, die doelt op de keren dat Ten Hag uithaalde naar de Engelse pers. "Zo zijn wij Nederlanders: we zijn soms erg direct. Ik denk dat dit ook het juiste moment was om er wat over te zeggen."

"In zijn eerste seizoen werd Ten Hag geprezen, het afgelopen seizoen was lastig. Soms dacht ik ook: wat zeg je nu, Erik? Zo vertelde hij wel eens dat United dominant voetbal speelde. Ik zag in zo'n wedstrijd dan helemaal geen dominant voetbal. Ik dacht dan: heb jij dezelfde wedstrijd gezien?", gaat De Boer verder. "Misschien is hij wel van gedachten veranderd, toen hij de wedstrijd later terugkeek. Je wil ook niet negatief zijn tegenover je spelers, omdat je dan indirect negatief bent over het team."

"Ik denk dat hij een heel goede manager is. Ik moet zeggen dat hij ook overtuigd heeft in de FA Cup, want hij had een heel tactisch plan opgezet", doelt De Boer op de finale. "Hij is in staat om een team te laten renderen, dat heeft hij hier laten zien. Soms heb je aanlooptijd nodig. Volgens mij deed Ferguson er ook aardig lang over om succesvol te worden. Ik zou hem zeker nog een jaar geven. Ik heb gezien hoe hij werkt: hij is een workaholic, dat is ongelofelijk. Iedereen kan hard werken, maar hij heeft ook de kennis", besluit De Boer.