McCarthy vertelt over clash tussen Ten Hag en Sancho

United-assistent openbaart reden achter uitblijven Sancho-excuses aan Ten Hag

30 mei om 21:55
Laatste update: 31 mei om 10:10

Benni McCarthy heeft uitgelegd waarom Jadon Sancho weigerde zijn excuses aan te bieden aan Erik ten Hag. De aanvaller haalde op social media uit naar de manager van Manchester United en werd daarna verhuurd aan Borussia Dortmund.

'Geloof niet alles wat je leest. Ik accepteer het niet dat mensen dingen zeggen die totaal niet waar zijn. Ik heb heel goed gepresteerd op de training deze week. Ik geloof dat er andere redenen zijn voor deze kwestie waar ik niet op in zal gaan. Ik ben lange tijd een zondebok geweest, wat niet eerlijk is', luidde het statement van Sancho destijds.

"Ik sprak met Ten Hag over de fijngevoeligheid van deze kwestie", aldus McCarthy tegenover 947. "Ik vertelde hem dat ik denk dat Jadon het gevoel heeft dat hij wordt neergezet als iemand die slecht traint als hij nu zijn excuses aanbied. Dan lijkt het alsof alles wat Ten Hag zei waar was."

"Als je van de straat bent, dan wil niemand zich excuseren omdat dan alles waar je van beschuldigd wordt waar lijkt. Jadon had daar geen trek in. Ten Hag gaf aan dat dat het enige was dat hij wilde", aldus McCarthy, die naar eigen zeggen met Sancho sprak als een mentor, een vriend en als iemand die de code van de straat kent. "Maar Jadon wilde het niet inzien. Hij zei: Ik ga me niet verontschuldigen. Als ik me verontschuldig, dan doe ik dat voor het lui zijn, altijd te laat zijn en niet alles geven. Dat is niet waar. Dat was zijn reden."

Uiteindelijk verontschuldigde Sancho zich niet bij Ten Hag. De aanvaller vertrok op huurbasis naar Borussia Dortmund, waarmee hij in de Champions League-finale staat tegen Real Madrid. Sancho heeft nog een contract tot medio 2026 bij Manchester United. Hij zal de toekomst van Ten Hag bij de Engelse grootmacht aandachtig volgen.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: