Vink vol lof over Feyenoorder Smal

Vink vol lof over kersverse Feyenoord-aanwinst: 'Hij is een hele mooie voetballer'

1 juni om 12:53

Marciano Vink vindt dat Feyenoord er erg goed aan heeft gedaan om Gijs Smal binnen te halen. De analist is fan van de oud-speler van FC Twente en ziet in hem een goede vervanger voor Quilindschy Hartman

"Ik denk wel een goede zet. Dit seizoen vond ik hem iets minder, tegen het einde was hij weer wat beter", vertelt Vink bij ESPN over de transfer van Smal. "Ik vind hem wel echt een hele mooie voetballende back. Hij is natuurlijk geen Hartman. Hij komt nu van Twente af en Europees gezien heeft hij wel wat duels, maar dit is wel een stap hoger. Ik hoop dat hij het bij Feyenoord kan laten zien, want ik vind het een hele mooie voetballer."

De analisten denken dat Feyenoord met de komst van Smal en het aanblijven van Hartman genoeg linksbacks in de selectie heeft. Laatsgenoemde is nog lange tijd geblesseerd, maar dat zou de aanwinst op kunnen vangen. Mocht er ook iets met Smal gebeuren, dan heeft Vink nog een alternatief. "Als er nood aan de man is, kan Lutsharel Geertruida nog op links. Dan moet hij natuurlijk wel blijven."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!