Flick wil Félix in Barcelona houden

'Flick wil Atlético-probleem 'oplossen': recordaankoop mogelijk langer bij Barça'

1 juni om 14:34

Hansi Flick ziet een langere samenwerking met Atlético Madrid-huurling João Félix wel zitten. Dat meldt het Spaanse Marca zaterdagmiddag. Félix is niet meer welkom bij Atlético en de Madrilenen zoeken nog altijd een oplossing voor de Portugees.

Félix beleefde een wisselvallig seizoen bij FC Barcelona. Hoewel hij een aantal belangrijke doelpunten heeft gemaakt, presteerde hij niet constant bij Barça. Flick gelooft dat de 24-jarige Portugees ook volgend seizoen van waarde kan zijn voor zijn team. Daarom wil de kersverse Barcelona-trainer hem graag nog een seizoen huren. Voormalig trainer van Barcelona, Xavi, zag een langer verblijf van Félix juist niet zitten.

Het valt nog te bezien of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Atlético wil Félix liever verkopen, maar daar heeft Barcelona geen geld voor. Félix kwam in 2019 voor meer dan 127 miljoen euro over van Benfica. Félix speelde dit seizoen 44 wedstrijden voor Barça. Hierin kwam hij tien keer tot scoren en gaf hij zes assists.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!