Janssen vindt Maatsen-absentie in Oranje apart

Onbegrip over Maatsen-absentie in Oranje: 'Je kon ook Weghorst thuis laten'

1 juni om 20:31

Theo Janssen vindt het vreemd dat Ian Maatsen ontbreekt in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het EK. De voormalig middenvelder denkt dat bondscoach Ronald Koeman beter een aanvaller thuis had kunnen laten.

Maatsen maakt een sterk halfjaar door bij Borussia Dortmund. Zaterdagavond staat hij in de basis, als Die Schwarzgelben het in de Champions League-finale opnemen tegen Real Madrid. "Ik vind het best wel apart", zegt Janssen over de keuze van Koeman om Maatsen niet mee te nemen. "Daley Blind, tuurlijk, is een goede speler. Hij kan als linksback spelen, maar is niet een jongen die eroverheen knalt en supersnel is. Die zal zijn momenten kiezen."

"En Aké en Van de Ven zijn centrale verdedigers", gaat Janssen verder. "Die kunnen op linksback spelen, maar het is niet hun positie." De Vitesse-icoon is lovend over Maatsen. "Hij heeft zich het afgelopen halfjaar supergoed ontwikkeld. Hij laat zich zien op het allerhoogste podium en is in vorm. Dan vind ik dat je een plek verdient."

Janssen kan zich niet vinden in de argumentatie van Koeman om Maatsen niet op te roepen. "Ik hoorde dat hij aangaf: dan kan ik een extra aanvaller meenemen. Daar had je er een van thuis kunnen laten, volgens mij. Wie? Als je voorin gaat kijken, Wout Weghorst. Als je een pinchhitter nodig hebt, kan je ook Van Dijk in de spits zetten."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!