Musampa over afwezigheid Maatsen bij Oranje

'Koeman moet maar net zo’n speler als Maatsen nodig hebben bij Oranje op het EK'

1 juni om 14:10

Kiki Musampa ziet een parallel tussen zijn en Ian Maatsens situatie. Musampa is tot nu toe de enige fitte Nederlander met een Champions League-finale maar zonder eindtoernooi. Maatsen lijkt de volgende speler met deze 'eer' te gaan worden.

"Ik verwachtte niet eens dat ik mee mocht. Ik was vooral invaller", begint Musampa tegenover ESPN. "Edgar (Davids, red.) zat ook voor me in de pikorde bij Oranje. Dat was altijd zo, ook in de Ajax-jeugd. Dat was de realiteit. Hij was mijn voorbeeld. Voor Maatsen is het anders. Hij laat zich gelden en is belangrijk geweest richting de finale", vervolgt hij.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Phönix Lübeck

  • logo

    Borussia Dortmund

Maatsen heeft zich vanaf zijn komst bij Borussia Dortmund ontwikkelt tot een belangrijke basiskracht. De linkervleugelverdediger scoorde twee keer in de Bundesliga en gaf evenveel assists in zestien wedstrijden. Ook in de Champions League was hij trefzeker, in de kwartfinale tegen Atlético Madrid.

Musampa ziet een vergelijkbare situatie met de zijne destijds. "De reden die Ronald Koeman aan Maatsen heeft gegeven herkende ik wel. Hij moet maar net een speler zoals jij nodig hebben. Je moet geluk hebben dat degenen die voor je staan in een mindere fase zitten. Dat is niet het geval met die namen. Heel jammer. En zuur voor Ian", besluit Musampa.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: