Maatsen krijgt steun van teamgenoten bij Borussia Dortmund na mislopen EK

Spelers Dortmund steunen teamgenoot Maatsen na EK-afwijzing: 'Onverklaarbaar'

31 mei om 21:54
Laatste update: 31 mei om 22:13

De spelers van Borussia Dortmund snappen niets van de beslissing van Ronald Koeman om Ian Maatsen niet mee te nemen naar het EK 2024. In aanloop naar de Champions League-finale tegen Real Madrid lieten verschillende teamgenoten van Maatsen zich uit over de kwestie.

"Ik was heel erg verrast dat hij niet is opgeroepen", stelt Nico Schlotterbeck. "Ian was in de tweede seizoenshelft de beste linksback van de competitie. Voor mij is het onverklaarbaar."

De Dortmund-verdediger die zelf wel naar het EK lijkt te gaan met Duitsland is ervan overtuigd dat Maatsen er een volgende keer wél bij is. "Ik hoop dat hij zijn vorm de komende jaren kan vasthouden en dan wordt hij zeker opgeroepen", aldus Schlotterbeck, die bijval krijgt van Julian Brandt. "Ik zou hem absoluut hebben opgeroepen", stelt de aanvallende middenvelder.

Ook trainer Edin Terzic steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. "Van de buitenkant gezien begrijp ik de beslissing om hem thuis te laten niet helemaal. De bondscoach zal er zijn redenen voor hebben, maar aan zijn vorm en werklust kan het niet liggen."

Koeman legde eerder deze week uit dat hij de voorkeur aan de concurrentie gaf. "Nathan Aké, Micky van de Ven en Daley Blind kunnen ook op zijn positie spelen."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: