Ajax-directeur Geelen: 'Ex-Ajacieden in de top het beste'

Menno Geelen: 'Het hebben van ex-Ajacieden in de top het beste voor Ajax'

2 juni om 11:25

Menno Geelen is zeer te spreken over het opleidingstraject dat Ajax in september begon voor oud-spelers. Op dit moment worden Siem de Jong, Ricardo van Rhijn, Daniël de Ridder en Kelly Zeeman klaargestoomd voor een bestuurlijke rol in de Johan Cruijff Arena.

"Ik denk dat het heel belangrijk is dat je oud-spelers en Ajacieden in de organisatie krijgt. Omdat sommige dingen aan te leren zijn aan collega’s die hier starten, maar sommige dingen moet je hebben meegemaakt", vertelt Geelen in een special van Ajax TV over de opleiding van Siem de Jong. "Wat Siem, Ricardo, Kelly en Daniël hebben meegemaakt, dat hebben wij in de organisatie niet. Dus wij kunnen heel veel van hen leren. Maar zij hebben misschien weer een achterstand in werk, omdat ze een voetbalcarrière hebben gehad. Daarom kunnen zij ook weer van ons leren. Ik denk dat het allebei heel waardevol is."

De commercieel directeur van Ajax, die momenteel algemeen directeur ad-interim is, hoopt op een juiste mix. "Siem kan ons dingen bijbrengen die je niet leert op school of de universiteit, maar die je wel leert in de carrière die hij en de anderen hebben gehad. Door zo’n wisselwerking kun je van elkaar leren en kunnen Siem en de anderen misschien doorgroeien naar functies binnen Ajax. Ik geloof er nog steeds in dat het hebben van ex-Ajacieden en oud-voetballers in de top voor de organisatie uiteindelijk het beste is", stelt Geelen.