Van Gastel pessimistisch over NAC Breda

Zorgwekkende boodschap Van Gastel: 'Mijn staf en ik hebben er alleen voor gestaan'

2 juni om 21:59
Laatste update: 2 juni om 22:54

NAC Breda is zondagavond gepromoveerd naar de Eredivisie, maar ondanks dat ziet Jean-Paul van Gastel de nabije toekomst van de Bredase club niet al te rooskleurig in. De 52-jarige trainer, die uit bij Excelsior afscheid nam van de Brabanders, noemt de club 'onbeheersbaar'. 

Van Gastel vertrekt door de promotie door de voordeur bij NAC, maar dat zag er lang niet zo naar uit. De trainer kreeg door het seizoen heen veel kritiek op de speelwijze van de club, die achtste eindigde op de ranglijst. "Er is hier zo veel gebeurd, het afgelopen half jaar", aldus Van Gastel in gesprek met Voetbal International.

"En dan weten jullie nog niet eens de helft", vervolgt hij. "Dat is ook het grootste compliment van spelers aan mij. Dat ze zeggen: "Trainer, wat knap dat u zo rustig bent gebleven en het hebt kunnen managen." Makkelijk lullen als je bent gepromoveerd, maar de winnaar heeft wel gelijk."

Volgens de oud-middenvelder van Willem ll en Feyenoord, die zijn zinnen heeft gezet op een buitenlandse club, koos de lokale pers in Breda te vaak voor een persoonlijke aanval. "Dat was buiten proportie, maar misschien hoort dat ook wel bij deze tijd. En dan heb ik het nog niet over wat zich binnen de organisatie heeft afgespeeld. Mijn staf en ik hebben overal alleen voor gestaan. NAC is een moeilijke club. Onbeheersbaar. Er zit hier zo veel emotie. Bij de fans, maar ook binnen de organisatie. Dat geeft onrust en weinig stabiliteit."