El Yaakoubi heeft Excelsior zien veranderen

El Yaakoubi trekt pijnlijke conclusie: 'De cultuur bij Excelsior is veranderd'

3 juni om 11:15
Laatste update: 4 juni om 10:06

Redouan El Yaakoubi heeft Excelsior de afgelopen tijd zien veranderen, en niet in positieve zin. De 28-jarige centrale verdediger stelt dat de cultuur bij de club uit Kralingen, die zondagmiddag degradeerde, kouder is geworden. 

Excelsior wervelde zondagmiddag in de eerste helft over NAC Breda heen, maar had uiteindelijk aan een 4-1 overwinning niet genoeg om zich te handhaven in de Eredivisie. Het zorgde na afloop voor een zichtbaar teleurgestelde El Yaakoubi, die opvallend open was over het afgelopen seizoen. "De cultuur bij Excelsior is veranderd", vertelt hij, opgetekend door Voetbal International

"Het Excelsior van toen ik hier kwam, is er niet meer", constateert de verdediger. "Het is afstandelijker geworden, het is soms zakelijker geworden. Het is de club niet ten goede gekomen. Daar zijn gebeurtenissen en personen verantwoordelijk voor."

De geboren Utrechter heeft tegen NAC zijn laatste wedstrijd voor Excelsior gespeeld, zoveel is wel duidelijk. "Ik wil een stap maken, dat wilde ik vorig jaar ook. Dat staat los van de degradatie. Ik ben op zoek naar iets nieuws, iets dat mij me past. Ik denk dat ik hier heb laten zien, ook dit seizoen weer ondanks alle problemen, dat ik bij een club kan spelen die niet als Excelsior om handhaving speelt."

Eredivisie-clubs mogen zich bij hem en zijn management melden. "Het liefst blijf ik in Nederland, maar als zich daar niets aandient, kijk ik naar het buitenland. Een nieuwe uitdaging, een nieuwe start, ik ben er gewoon aan toe. En ook daar zal ik mezelf zijn, het is dus zaak dat ik dat in een nieuwe omgeving mag zijn."