Henry krijgt Mbappé niet losgeweekt bij Real Madrid

Real staat Mbappé niet af aan Frans Olympisch team: 'Lang niet zo vaak afgewezen'

3 juni om 12:15
Laatste update: 3 juni om 13:06

Thierry Henry heeft Kylian Mbappé niet op kunnen nemen in de voorselectie voor de Olympische Spelen in Parijs. Ook Antoine Griezmann lijkt deelname aan het toernooi te moeten vergeten. Wel heeft de bondscoach van Jong Frankrijk nog ruimte overgelaten voor één dispensatiespeler. 

Mbappé en Griezmann hebben de voorbije periode al een aantal keer duidelijk gemaakt graag uit te komen voor Frankrijk op de Olympische Spelen. Waar het tweetal enthousiast was, waren hun clubs dat niet. Real Madrid, de nieuwe werkgever van Mbappé, lijkt zelfs geen enkele speler af te staan voor het Olympisch voetbaltoernooi, dat vlak na het EK in Duitsland van start gaat. Griezmann liet onlangs nog weten dat Atlético Madrid geen voorstander is van zijn eventuele deelname. 

Henry bevestigde maandag tijdens een persconferentie dat Real Madrid inderdaad niet openstond voor een deelname van Mbappé op de Olympische Spelen. "De laatste keer dat ik zo vaak ben afgewezen, zat ik nog op school", grapte de voormalig sterspeler van onder meer Arsenal en FC Barcelona. "De lijst kan nog veranderen, maar spelers moeten ook weten wat ze kunnen verwachten. Ze moeten zich voorbereiden. Maar de deur is nog voor niemand dicht."

In de selectie zijn twee spelers opgenomen die ouder zijn dan 23 jaar: Olympique Lyon-spits Alexandre Lacazette en Crystal Palace-aanvaller Jean-Philippe Maeta. Met Bradley Barcola en Warren Zaïre-Emery (beide PSG) doen er ook twee spelers mee die ook actief zijn op het EK.