VVV-Venlo gaat samenwerken met FC Schalke 04

'Trots' VVV-Venlo sluit samenwerkingsverband: 'Dat zou anders onhaalbaar zijn'

3 juni om 16:10
Laatste update: 3 juni om 16:12

VVV-Venlo heeft een samenwerkingsverband gesloten met FC Schalke 04. De twee clubs gaat de komende jaren nauw met elkaar samenwerken op verschillende gebieden.

Schalke 04 komt op dit moment uit in de 2. Bundesliga, terwijl VVV-Venlo speelt in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen week werd er een overeenkomst getekend tussen beide partijen. 'Er zal veel kennis en data uitgewisseld worden tussen VVV en FC Schalke en gaan de clubs ook op het gebied van scouting samenwerken', valt te lezen op de clubkanalen van VVV

Marc van Hintum, technisch manager van VVV is 'erg trots' op deze samenwerking. "De verstandhouding tussen VVV en FC Schalke is al jaren erg goed, maar nu tillen we onze relatie naar een nieuw niveau", zo vertelt hij. Er komen ook unieke kansen voor VVV door deze overeenkomst. "Dit geeft ons de kans om spelers van FC Schalke op huurbasis naar Venlo te halen, waarbij we uiteraard zelf de regie hebben. Voor ons is dit dus een hele interessante extra optie om spelers te scouten die zonder deze samenwerking onhaalbaar zouden zijn voor VVV."

Voor Schalke 04 is deze samenwerking interessant, omdat jonge talenten bij VVV de kans krijgen in het eerste elftal. "We zijn erg blij dat we VVV kunnen presenteren als partnerclub", aldus Ben Manga, technisch directeur van de Duitse club. "We zijn erg blij dat we VVV kunnen presenteren als partnerclub. We hebben intensief van gedachten gewisseld met VVV en zijn ervan overtuigd dat we veel gemeen hebben op het gebied van het opleiden van jonge spelers. In Venlo kunnen onze talenten zich goed ontwikkelen en tegelijkertijd kunnen zij van waarde zijn voor VVV. Op die manier profiteren we allemaal van deze samenwerking."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!