Van Persie neemt afscheid van Feyenoord

Van Persie richt zich tot Feyenoord: 'Daarin ben ik de club heel dankbaar'

3 juni om 17:17

Robin van Persie is Feyenoord dankbaar. De veertigjarige trainer, die onlangs werd gepresenteerd bij sc Heerenveen, was sinds 2020 in diverse functies werkzaam bij de Stadionclub.

Van Persie kijkt naar eigen zeggen met een 'positief gevoel' terug op zijn periode bij Feyenoord. "Dan bedoel ik alles eromheen, ook de behulpzaamheid vanuit de club richting mijn reis, want het is eigenlijk ook een reis die ik de afgelopen drie jaar heb afgelegd", zegt hij op zijn eigen toernooi in Maassluis tegen de kanalen van Feyenoord. "Een reis die al iets langer dan drie jaar geleden is begonnen, waarin de club heel erg heeft meegedacht met mij, om ook de voorwaarden voor mij zo goed als mogelijk te krijgen, zodat ik ook die stappen kon blijven maken als coach."

"Ik ben het eigenlijk vanaf dat moment iedere dag steeds leuker gaan vinden", vervolgt Van Persie. "Ik ben de club daarin heel erg dankbaar en ga nu voor de volgende stap in mijn carrière." Die volgende stap ligt in Friesland, bij Heerenveen. "Dat is wat ik op dit moment voelde dat de juiste stap is en die stap neem ik ook heel bewust. Maar ik ben de club heel erg dankbaar. Als een rode draad loopt Feyenoord door mijn leven heen. Als jonge speler en ook als trainer heb ik mijn beginstappen op Varkenoord kunnen maken. Dan kijk ik met een enorm positief gevoel terug op de afgelopen drie jaar."

Het trainerschap bij Heerenveen is voor Van Persie zijn eerste klus als eindverantwoordelijke in het betaalde voetbal.