FC Volendam strikt oude bekende als nieuwe hoofdtrainer

Degradant FC Volendam strikt oude bekende als nieuwe hoofdtrainer

4 juni om 13:54

FC Volendam stelt Rick Kruys aan als nieuwe hoofdtrainer. De ex-Volendammer tekent voor twee jaar bij de club die afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie.

Het trainerschap bij FC Volendam betekent een terugkeer voor Kruys. Tussen 2011 en 2012 kwam de voormalig middenvelder anderhalf seizoen als speler uit voor de Volendammers. De afgelopen twee seizoenen was de Utrechter trainer van VVV-Venlo, waar hij besloot om zijn aflopende contract niet te verlengen. Ook treedt hij in de voetsporen van zijn vader Gert, die tussen 2010 en 2012 hoofdtrainer was aan De Dijk.

Aanstaand technisch directeur Patrick Busby zegt op de clubsite erg blij te zijn met de komst van Kruys. "Een talentvolle trainer die heeft aangetoond te presteren met beperkte middelen. Je herkent zijn voetbalidee terug binnen de speelwijze. In de gesprekken met Rick kwam zijn passie voor het trainersvak nadrukkelijk naar voren."

De 39-jarige oefenmeester is zelf trots om terug te keren in het Kras Stadion. "FC Volendam is een club vol ambitie, ik kijk er dan ook erg naar uit om aan de slag te gaan. Ik ken de club al vanuit mijn tijd als speler en daarin heb ik gezien dat Volendam staat voor aanvallend voetbal en ontwikkeling voor jonge spelers. Dit sluit aan bij mijn idee van voetbal en volgende stap in mijn carrière."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!