De Jong heeft hoge verwachtingen van Oranje: 'Gaan die cup tillen'

De Jong heeft hoge verwachtingen van Oranje: 'Gaan die cup tillen'

4 juni om 21:46

Nigel de Jong heeft hoge verwachtingen van het Nederlands elftal op het EK. Bij OnsOranje gaat de directeur topvoetbal van de KNVB in op de kansen van de ploeg van Ronald Koeman, en spreekt hij uit te geloven in een eindzege.

"Ik heb hoge verwachtingen, ik heb hele hoge verwachtingen", vangt De Jong aan tegenover Jeremain Lens en Ron Vlaar, met wie hij in Oranje speelde. "Ik verwacht ook gewoon dat we ver komen, zeker die finale halen en uiteindelijk die cup gaan tillen met z'n allen", spreekt de voormalig middenvelder van onder meer Ajax, HSV, Manchester City en AC Milan uit.

Zelf was De Jong uit dichtbij een hoofdprijs met het Nederlands elftal, namelijk op het WK in 2010, toen Nederland de finale verloor van Spanje. In 2014 was De Jong ook van de partij, toen Oranje onder leiding van Louis van Gaal uiteindelijk brons wist te pakken. Na zilver en brons hoopt de oud-international nu echter op de hoofdprijs, en zal hij het niet nalaten om deze hoogstpersoonlijk vast te houden. "Ja, ik ga sowieso met die cup in mijn handen staan. Of het nou wel of niet mag", grapt De Jong.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: