Mulder steekt loftrompet: 'Beste Nederlandse middenvelder op dit moment'

Mulder steekt loftrompet: 'Beste Nederlandse middenvelder op dit moment'

3 juni om 23:25
Laatste update: 4 juni om 10:18

Teun Koopmeiners was gedurende het afgelopen seizoen de best presterende Nederlander in het buitenland, zo geeft de analist aan in Rondo. In het Nederlands elftal is Koopmeiners echter niet zeker van zijn plek, maar volgens Mulder hoort Koopmeiners in de basisopstelling van Ronald Koeman.

"Voor mij is Koopmeiners absoluut de beste Nederlander in het buitenland", vangt Mulder aan. "Tijani Reijnders heeft ook een geweldig eerste seizoen gehad in het buitenland, maar Koopmeiners, met dertien goals en veel assists, was waanzinnig", oordeelt de voormalig spits van onder meer FC Twente en Schalke 04.

"Voor mij is hij de beste Nederlandse middenvelder op het moment zelfs", gaat Mulder verder over de middenvelder die met Atalanta de Europa League won en vierde werd in de Serie A. In de wandelgangen wordt Koopmeiners in verband gebracht met Juventus, maar Mulder raadt een transfer naar De Oude Dame af. "Daar moet hij nooit naartoe gaan. Dan kun je beter bij Atalanta blijven. Dat is een veel beter elftal."

Tot slot geeft Mulder bondscoach Koeman het advies om altijd een plekje in te ruimen voor Koopmeiners op het naderende EK. "Dat vind ik absoluut. Naast Reijnders, want Frenkie de Jong is geblesseerd. Maar Koopmeiners kan ook achter de spitsen. Ik zou hem altijd opstellen."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: