Laporta geeft uitleg over vertrek Xavi: 'Ik moest de situatie een zetje geven'

Laporta geeft uitleg over vertrek Xavi: 'Ik moest de situatie een zetje geven'

4 juni om 22:10
Laatste update: 4 juni om 22:26

Er is veel te doen geweest om het vertrek van Xavi bij FC Barcelona, maar Juan Laporta, de voorzitter van de Catalaanse club, is van mening dat de zaak 'elegant' is opgelost. Zo spreekt hij uit tegenover het clubkanaal Barça One.

Xavi zelf sprak in februari uit dat hij Barcelona na afloop van het seizoen zou willen verlaten, maar de voormalig middenvelder bedacht zich. "We hadden eerst afgesproken om hem in juni te laten vertrekken", stelt Laporta. "Maar toen vroeg hij ons om toch door te gaan. Ik vroeg hem of hij in het team geloofde en hij zei: ja", spreekt de voorzitter van de club uit.

Volgens Laporta voelde die keuze al 'geforceerd' aan. Daarnaast vielen uitspraken van Xavi over het spelersbeleid verkeerd bij de voorzitter. "Vanaf het moment dat hij die uitspraken deed had ik het gevoel dat ik de situatie een zetje moest geven. Het bestuur heeft de macht om deze beslissingen te nemen en te corrigeren, zoals Xavi dat ook deed", meent Laporta, doelend op de uitspraken waarin Xavi kritiek had op de samenstelling van de selectie.

"Ik neem de verantwoordelijkheid voor de beslissing, zoals voor alle beslissingen", geeft Laporta aan. Ook stelt de voorzitter dat de situatie in het geheel 'elegant' is opgelost, en dat hij veel vertrouwen heeft in de toekomst onder de nieuwe trainer, Hansi Flick. "We hadden de optie van Flick en het gaf ons veel vertrouwen om te zien dat hij de ploeg beter kent dan we dachten."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: