'Koeman kiest voor Verbruggen als Oranje-keeper'

'Koeman heeft keuze al gemaakt: alles wijst op reserverol voor Oranje-duo'

5 juni om 07:01
Laatste update: 5 juni om 11:22

Alles wijst erop dat Bart Verbruggen de eerste doelman van Oranje wordt. Dat meldt De Telegraaf. Kaj Ramsteijn meldde eerder al in Studio Oranje van VoetbalPrimeur dat de sluitpost onderdeel is van de basiself van Ronald Koeman. Justin Bijlow en Mark Flekken moeten het doen met een reserverol. 

Koeman liet eerder al weten dat zijn eerste keuze voor het EK beide oefeninterlands- donderdag tegen Canada en maandag tegen IJsland in de basis zal beginnen. Woensdag zal de bondscoach van Oranje zijn keuze toelichten. Alles wijst er volgens De Telegraaf op dat de keuze zal vallen op Verbruggen.

Ronald Waterreus kent eveneens geen enkele twijfel. "Ik kan me absoluut niet voorstellen dat Verbruggen niet de eerste keeper gaat zijn op het EK", steekt de oud-keeper van wal tegenover De Telegraaf. "Ik kan echt geen enkele reden verzinnen waarom Koeman een andere keuze zou maken. De bondscoach heeft er natuurlijk al eerder iets over gezegd en sindsdien is Bart alleen maar beter gaan keepen. Zoals hij heeft gekeept tegen Duitsland, is wat je als bondscoach wil zien. Wat mij betreft is de vraag wie de eerste keeper wordt dus niet zo spannend."

"Met Verbruggen heeft Oranje weer een keeper die voor een langere periode voor stabiliteit onder de lat kan zorgen", vervolgt Waterreus. "Toen Justin Bijlow geweldig debuteerde tegen Noorwegen, dacht je ook dat daar de keeper voor de komende jaren van het Nederlands elftal stond. Alleen heeft die jongen veel met blessureproblemen te maken gekregen. Als Verbruggen daarvan gevrijwaard blijft, dan zie ik in hem voor een langere periode de keeper van Oranje. Hij heeft het hele pakket, is een allround doelman."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: