Vlaar zou Lewandowski tik geven

Vlaar geeft Oranje-defensie opvallende tip: 'Als er een mogelijkheid is...'

4 juni om 22:37
Laatste update: 4 juni om 22:42

Ron Vlaar geeft de verdedigers van Oranje in aanloop naar het EK-duel met het Polen van Robert Lewandowski een opvallende tip. De oud-stopper zou de spits van FC Barcelona een tik geven in het begin van de wedstrijd.

Zelf speelde Vlaar 32 interlands voor Oranje. De oud-verdediger behoorde tot de selectie op het EK 2012 in Polen en Oekraïne en het WK 2014 in Brazilië. Bij het vooruitblikken op het EK 2024 baalt Vlaar van één ding. "Ik heb nooit tegen Lewandowski gespeeld. Dat vind ik wel jammer", aldus de oud-speler van onder meer AZ, Feyenoord en Aston Villa.

Vlaar denkt te weten hoe Lewandowski te stoppen is. "In de zestien moet je er echt kort op zitten", aldus de oud-verdediger. Vervolgens heeft Vlaar een opvallende tip voor de huidige achterhoede van Oranje. "Ik zou hem een tik geven, man. Ja, ik zou hem direct in het begin van de wedstrijd, als er een mogelijkheid is, laten voelen dat je er bent", aldus Vlaar in het Youtube-item Oranje Road Trip.

Lewandowski stond de afgelopen jaren meermaals tegenover het Nederlands elftal. In 2016 deed de aanvaller 67 minuten mee in het met 1-2 verloren oefenduel met Oranje. Vier jaar later wist Polen dankzij een assist van Lewandowski met 1-2 te winnen. Weer twee jaar daarna won het Oranje van Louis van Gaal met 0-2. Op 16 juli treffen de landen elkaar op het EK in Duitsland.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: