Van der Gijp over Memphis, De Ligt en De Jong

Van der Gijp sneert naar Oranje-trio: 'Worden niet herinnerd bij hun clubs'

4 juni om 20:34

René van der Gijp benadrukt dat de huidige sterkhouders van het Nederlands elftal niets zijn in vergelijking met vroeger. Onder meer Memphis Depay, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong komen aan bod, kijkend naar de carrière van bondscoach Ronald Koeman.

"We moeten niet vergeten dat wij echt grote spelers hebben gehad", steekt Van der Gijp van wal in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Ronald Koeman was echt een hele grote speler, met een enorme staat van dienst. Alleen, het feit dat wij hem niet serieus nemen, neemt niet weg dat ik een enorme bewondering voor zijn carrière heb. Hij heeft bij Ajax, PSV, Feyenoord en FC Barcelona gespeeld. Waanzinnig. En bij al die clubs ook trainer geweest. Het is een krankzinnige carrière."

"Het staat in geen verhouding met Depay, De Ligt en De Jong", vervolgt Van der Gijp. "Dat is niks. Dat is in vergelijking met Gullit, Koeman, Rijkaard en Van Basten niks." Kieft is het met Van der Gijp eens. "Van Nistelrooy, dat soort jongens", reageert de oud-spits. "Dat zit daar niet iets onder, maar het is daar gewoon mijlenver van verwijderd van die gasten", aldus Van der Gijp.

Van der Gijp denkt dat De Ligt, Memphis en De Jong niet herinnerd zullen worden bij de clubs waar ze gespeeld hebben. "Als Depay over tien jaar in Manchester komt, dan zeggen ze: dat is die gozer die hier twee jaar op de bank heeft gezeten. Als ze het al weten", aldus de oud-voetballer.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: