Memphis Depay kan naar Saudi-Arabië

Memphis maakt transfer na EK met Oranje: 'Hij is gewild in Saudi-Arabië'

3 juni om 21:45
Laatste update: 4 juni om 10:14

Nordin Amrabat onthult bij Rondo dat Memphis Depay in de belangstelling staat van verschillende clubs uit Saudi-Arabië. De spits van Oranje is deze zomer transfervrij. Een overstap naar een ander continent wordt hem echter (nog) niet aangeraden.

"Hij is gewild in Saudi-Arabië. Ik hoorde al dat Al Ettifaq en Al Shabab hem graag willen", onthult Amrabat in het voetbalpraatprogramma van Ziggo Sport. "Maar dat is te vroeg, hij is pas dertig", voegt de middenvelder die zelf jaren bij Al Nassr speelde eraan toe.

"Dan is het klaar", stelt tafelgenoot Ruud Gullit, die de spits ook gelijk van een advies voorziet. "Het zou fijn zijn als hij het weet voor aanvang van het EK. Anders krijg je onderhandelingen tijdens het toernooi. De focus moet ergens anders op liggen. Het belletje komt wel. Daarom is het lekker als je die al binnen hebt voor het toernooi begint."

Aan wat voor club Memphis wél moet denken, is voor Gullit in ieder geval duidelijk. "Het wordt wel lastig. Bij Manchester United is hij niet geslaagd, bij FC Barcelona niet, bij Atlético Madrid nu niet. Dan moet je een stapje naar beneden."

Ook Amrabat adviseert Memphis nog even te wachten met een overstap naar Saudi-Arabië. "Hij moet het natuurlijk zelf weten. Hij wordt nog niet bij de vier topclubs genoemd. Hij wordt genoemd bij de clubs net daaronder. Dan zou ik als ik hem was nog twee jaar in Europa blijven."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: