Ajax-uitblinker Brobbey vertelt toekomstplannen

'Dat zijn leuke clubs, maar als ik bij Ajax blijf is dat ook zeker geen straf'

5 juni om 12:21

Brian Brobbey vindt het 'zeker geen straf' om nog langer in dienst te spelen van Ajax. De spits heeft ambities in het buitenland, maar hij is ook blij om voor de Amsterdamse club te spelen. 

Brobbey is op dit moment bezig aan zijn tweede periode bij Ajax, nadat hij eerder Amsterdam verliet voor een avontuur bij RB Leipzig. In de zomer van 2022 keerde hij, na een verhuurperiode, terug bij Ajax. In de toekomst hoopt dat de spits dat zijn club veel geld aan hem kan verdienen. "Daarom ben ik ook teruggekomen", zegt Brobbey in een interview met HELDEN Magazine

In de zomer van 2021 vertrok Brobbey transfervrij naar RB Leipzig. Ajax had vlak voor zijn vertrek Sébastien Haller aangetrokken en de spits zag zijn kansen op speeltijd verminderen. "Ik heb er geen spijt van, heb daar ook veel geleerd", aldus de eenvoudig Oranje-international. Een jaar later werd Brobbey teruggehaald door Ajax, maar hij weet niet of hij met de kennis van nu een andere keuze zou hebben gemaakt. "Weet je, het is drie jaar geleden dat ik naar Leipzig ging. Sébastien Haller kwam... Tja, ik weet niet of ik het achteraf anders had gedaan."

Desgevraagd gaat Brobbey ook in op zijn toekomstplannen. De spits vertelt wat zijn droomclubs zijn. "Real Madrid, Manchester United, Arsenal, Tottenham... Dat zijn leuke clubs. Maar als ik bij Ajax blijf, is dat ook zeker geen straf."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: