De Visser vertelt over Frimpong, Memphis en Brobbey bij Oranje

De Visser: 'Iedereen zegt dat hij Oranje-spits moet zijn, maar komt nu nog tekort'

8 juni om 08:36

Piet de Visser is onder de indruk van Jeremie Frimpong na de oefeninterland tegen Canada. De meesterscout, die een eigen academy heeft in Ghana, zag in dat duel dat de volledige Nederlandse voorhoede beschikt over Ghanese roots. Over Memphis Depay en Brian Brobbey is De Visser echter minder enthousiast.

In gesprek met De Telegraaf vertelt De Visser, die Ghana zijn 'tweede vaderland' noemt, over Frimpong. "Die jongen was gewéldig. Frimpong straalt passie uit. Hij heeft techniek, snelheid, durf. Dat is een fantastische versterking voor dit Nederlands elftal. Je ziet hoe goed zulke getalenteerde jongens kunnen worden als ze, zoals hier in Europa het geval is, een goede voetbalopleiding krijgen. Een opleiding met die kwaliteit proberen we nu ook op de academy in Ghana te geven aan de talenten die we daar hebben gescout."

Vervolgens komt de meesterscout aan het woord over Memphis. "Memphis had twee goede acties, de goal op de voorzet van Frimpong en de geweldige dieptepass op Brobbey, maar hij had ook vijf keer balverlies", is hij minder enthousiast. "Dat is te veel voor een speler met de grote kwaliteiten van Memphis. Dat moet echt nog een stapje beter om een beslissende rol te gaan vervullen op de eindronde. Die zweetband om zijn hoofd is typisch Memphis. Hij wil altijd iets bijzonders hebben en dat geeft niet, maar ik zou liever nóg meer bijzondere dingen aan de bal van hem zien, want daarvoor heeft hij de kwaliteiten.”

De Visser vond Brobbey zelfs 'heel matig' tegen Canada. "Iedereen roept dat hij dé spits moet zijn van Oranje, maar dat is hij zeker nog niet. Daarvoor komt hij echt nog tekort. Brobbey heeft enorm veel talent, maar hij moet nog scherper en fitter worden. Het zit er wél in. Alle voorwaarden zijn aanwezig voor hem om in de toekomst de nummer één spits van Oranje te worden. Ik ben een Brobbey-fan, maar hij moet wel echt stappen gaan maken."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: